Vždycky mě bavilo zjišťovat, jak co funguje

(Ze starých stránek.)

…a proto jsem právě zabila dvě hodiny času zjišťováním, jak přimět sloupek, aby udělal místo popisu blogu a nepřekrýval ho. Geniální řešení bývají ta nejjednodušší – obejdu se bez popisu blogu a žádné překrývání nemusím řešit.

Vždycky mě bavilo zjišťovat, jak co funguje. Dost často se tyto výzkumy nesetkaly s pochopením okolí, ba dost často mi přerostly přes hlavu, a to nejen v období dětství. Pamatuju si výprask, který mi byl mým mírně cholerickým otcem uštědřen, když jsem chtěla prozkoumat tu pohyblivou průhlednou kuličku ve vodováze (a ta kulička nešla vyndat jinak, než že se vodováhou šikovně kleplo, takže se skleněná trubice rozpadla vedví). Pamatuju si výprask, když jsem pekla šneky (kupodivu se stahovali do ulity, přestože dle mých předpokladů měli mít snahu vylízat, aby jim nebylo horko). Pamatuju si výprask, když jsem ve svém čerstvě vymalovaném pokojíčku vyrýpala na několika místech rýhy do zdi, dostatečně hluboké, abych si ověřila, že všude je stejný počet stejně barevných vrstev po malování. Pamatuju si spoustu výprasků… Nejen fyzických a nejen od otce. Lidi nějak nemaj pochopení pro to, že se někdo chce do něčeho prorýpat jen v rámci soukromého výzkumu. A že vědecké poznání občas člověka docela pohltí.

Prý všechno, co děláme, má svůj cíl, svůj smysl. (Asi abychom si to, co děláme, mohli odůvodnit.) Vládne obecný předpoklad, že konkurs či přijímací pohovor do nedělnického zaměstnání je – krom vidiny jistého výdělku – motivován vidinou kariérního postupu, že navazování komunikace s cizími lidmi opačného pohlaví se praktikuje ve vidině navázání vážného či alespoň sexuálně nevážného vztahu, že nový blog se zakládá ve vidině neomezeného vypisování se z niterných pnutí a též za účelem získání co nejvyšší hodnoty na počitadle návštěvnosti. Ehm… Nikoli.

Na rozdíl od pracovně právních i čistě soukromých vztahů je výhoda blogu nepochybně v tom, že se dá kdykoli ze dne na den smazat. Aspoň doufám. Doufám, že mě nepohltí a nepřeroste mi přes hlavu. Takže alibisticky hned na začátku varuju: Jen zkouším, jak to funguje. Nic cílevědomého nečekejte, žádné senzace, usilující o strhání rekordů návštěvnosti, se neplánují a neslibují. Senzace se špatně mažou.(Pozn. 28.9. – Objev lamy! Nefungují-li žádné příkazy na pozicování, dá se vyzískat kus místa nahoře výměnou loga za nějaké kratší a vyšší.)(Pozn. 29.9. – Objev lamy II. – A nejlepší ze všeho je přečíst si návod… Pak se člověk obejde i bez loga.)/Pozn. 18.3.2006 – Dva výše zmíněné objevy odsunul čas a přestěhování na Bloguje.cz do říše nepotřebných zapomnění. :-)/

Komentáře:

  • nejtajnější tajný

    dva roky v ruině žila, mlčel jsem.
    dva roky nosila uhlí
    dva roky po mase syrovém
    kolkolem penisy tuhly.

    blahopřání k výdvouročí
    … za korunu kousek.

  • rulisa

    Kapesník div nerozmočím…
    (dojetím)
    :o)))

  • nejtajnější tajný

    dojetím pomočený kapesník … fetišisti všech zemí … :-)))

  • rulisa

    :-)))

  • fousek

    kam se kdo posunul? … výdesetročí. Kdyby měl náhodou někdo v tvém okolí svátek nebo tak, tak že přeju. Blaho. :-)

  • rulisa

    Že vyřídim s díky. :-)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.